Mobiililuotsi-sovelluksen näyttökuva

Uusi muuttajille suunnattu Mobiililuotsi-sovellus rikkoo rajoja

Tiedote

Mobiililuotsi-sovellus on kehitetty vastauksena Vakka-Suomeen muuttaneiden tarpeisiin sekä helpottamaan kuntien asiakaspalvelijoiden työtä. Käyttäjille ilmainen Mobiililuotsi rikkoo niin kunta- kuin sektorirajoja, sillä se kokoaa yhteen kuuden kunnan tiedot, julkiset palvelut, yritykset ja yhdistykset. Sovelluksen voi ladata osoitteesta mobiililuotsi.fi 25.1.2022 alkaen.

Sovellus on toteutettu osana Ukipolis Oy:n hanketta yhteistyössä muuttajien digitaalisiin palveluihin erikoistuneen CYF Digitalin kanssa. Toteutusta ovat rahoittaneet Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakka ry ja Keskitien säätiö.

“Mobiililuotsia on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kuntien asiantuntijoiden kanssa, ja olemme saaneet arvokasta palautetta koko kehitystyön ajan. Nyt julkaisemme pilottiversion ja toivommekin runsaasti palautetta niin käyttäjiltä kuin kuntien asiantuntijoilta.”, kertoo Ukipoliksen projektipäällikkö Mirva Salonen.

Sovellus ladataan osoitteesta mobiililuotsi.fi, eli käyttäjä ei tarvitse sovelluskauppoja. Sovellusta voi myös käyttää puhelimen selaimessa. Se on käyttäjille ilmainen ja mainosvapaa. Mobiililuotsia voi käyttää ilman rekisteröitymistä, mutta rekisteröityneet käyttäjät saavat suosituksia sisällöistä oman elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden perusteella. Sovellus on käytettävissä suomeksi ja englanniksi.

Mobiililuotsi on toteutettu siten, että se on otettavissa käyttöön myös muissa kunnissa ja seutukunnissa. Tavoitteena on tehdä Mobiililuotsista tunnettu muuttajien työkalu koko Suomessa.

Mobiililuotsi kytketään seuraavaksi kansalliseen tekoälyverkkoon

Mobiililuotsin jatkokehitys alkaa heti julkaisun jälkeen. Uusikaupunki ja Laitila ovat saaneet rahoituksen Valtiovarainministeriön pilottiin, jonka avulla Mobiililuotsi kytketään kansalliseen AuroraAI-tekoälyverkkoon. Ukipolis Oy ja CYF Digital toteuttavat pilotin.

“Projektin avulla pilotoidaan sitä, miten ihmisiä voidaan ohjata entistä paremmin oikeisiin työllisyyspalveluihin. Lisäksi testaamme sitä, miten pienemmät kaupungit ja kunnat voivat hyötyä valtakunnallisesta tekoälyverkosta. Tämä on erittäin tärkeä osa projektia, sillä usein tämänkaltaiset pilotoinnit tehdään suurissa kaupungeissa, eivätkä niiden tulokset ole välttämättä hyödynnettävissä pienemmillä paikkakunnilla.”, kertoo CYF Digitalin toimitusjohtaja Susanna Lahtinen.

Lisätietoja antavat:
Mirva Salonen, Ukipolis Oy
mirva.salonen@ukipolis.fi | 044 773 2203

Susanna Lahtinen, CYF Digital
susanna@cyf.fi | 040 705 1991

CYF Digital on turkulainen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntijayritys, joka toteuttaa digitaalisia palveluita, tutkimuksia, työpajoja ja markkinointikampanjoita näiden teemojen parissa. CYF Digital tekee yhteistyötä ensisijaisesti kuntien, elinkeinoyhtiöiden ja yliopistojen kanssa.

Ukipolis Oy on Vakka-Suomen kuntien omistama elinkeinoyhtiö, joka toteuttaa monenlaisia kehityshankkeita Vakka-Suomen kuntien, yritysten ja asukkaiden hyödyksi.