Edistä uusien asukkaiden kotoutumista

Miten edesauttaa uusien asukkaiden kotoutumista? Entä voisiko kuntalaisille viestiä entistä tehokkaammin, personoidusti ja mobiilisti? Vastaamme näihin kysymyksiin ti 29.11. klo 9-10 pidettävässä webinaarissa, jossa esittelemme tähän tarkoitukseen Vakka-Suomessa pilotoidun ja kaikkialla Suomessa käyttöönotettavan Mobiililuotsi-sovelluksen.

Mobiililuotsi on käyttäjille maksuton sovellus, joka auttaa löytämään omaan elämäntilanteeseen sopivaa tietoa, julkisia palveluita, yrityksiä ja yhdistyksiä. Sovellusta voi käyttää sekä (maahan)muuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden välineenä että yleisesti kuntalaisille viestintään. Mobiililuotsi palkittiin syyskuussa 2022 Maaseutupoliittinen helmi -palkinnolla yli 13 000 hankkeen joukosta.

Tilaisuuden avaa Mobiililuotsin toteutuksesta vastaavat CYF Digitalin toimitusjohtaja Susanna Lahtinen, Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja Katariina Torvinen ja Leader Ravakan toiminnanjohtaja Ulla Kallio. Tämä jälkeen esitellään varsinainen sovellus ja sen käyttöönoton mahdollisuudet myös muissa (seutu)kunnissa.

Sovelluksen hyödyistä keskustelevat kotoutumisen asiantuntija Mirva Salonen sekä Vakka-Suomessa uusien asukkaiden neuvontatyötä tekevät Granger Simmons ja Ilkka Vuonola. DVV:n hankepäällikkö DTM Tuire Vuolasvirta kertoo Mobiililuotsin kytkemisestä AuroraAI-tekoälyverkkoon.

Katso webinaarin tallenne