Ilmakuva Sauvosta

Rohkeasti uudistuva Sauvo ottaa asukkaat mukaan kuntamarkkinointiin

Tiedote

Vuoden sisällä vauhdilla uudistunut Sauvon kunta on liittynyt 22.2.2022 osaksi naapurustoportaali Know Your Hoodsia (hoods.fi). Palvelun avulla houkutellaan kuntaan uusia asukkaita, ja samalla se kannustaa paikallisia jättämään arvion omasta asuinpaikastaan. Kunta haluaa nyt kuulla asukkailtaan, miksi juuri Sauvoon kannattaa muuttaa.

Naapurustojen hakukone Know Your Hoods kokoaa yhteen tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Unelmiensa naapurustoa voi hakea esimerkiksi meren rannalta, metsän reunalta tai maaseudun rauhasta kätevästi kuntarajat ylittäen. Palvelussa on mukana useita kuntia Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta.

“Käyttäjämme ovat toivoneet laajentumista saariston suuntaan ja toivotamme merellisen Sauvon tervetulleeksi mukaan palveluun! Kunnan asuinalueet täydentävät hienosti kokonaisuutta ja talviloman kunniaksi esittelemme blogissa muun muassa Sauvon mainioita hiihtolatuja ja erään vähemmän tunnetun retkikohteen.”, iloitsee Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

“Sauvossa on erityistä toisten auttaminen ja mahtava talkoohenki, jonka myötä olemme päässeet nauttimaan esimerkiksi hiihtoladuista tänä talvena. Toisista välittävän ilmapiirin lisäksi haluamme nostaa esiin muun muassa valloittavat merelliset maisemat ja toimivan sijainnin kahden kaupungin välissä. Uskomme, että Know Your Hoodsin ja sinne kerättävien asukkaiden kommenttien avulla saamme kerrottua vetovoimatekijöistämme uskottavasti yhä laajemmalle yleisölle.”, kertoo Sauvon kunnanjohtaja Satu Simelius.

Miksi Sauvoon kannattaa muuttaa?

Julkaisun myötä Sauvon kunta ja Know Your Hoods kannustavat paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän kotikulmillaan. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa. Pieni kannustinkin on tiedossa, sillä 6.3.2022 mennessä asuinalueestaan kommentin jättäneiden sauvolaisten kesken arvotaan Sauvon tuotepalkinto ja muutama pienempi hyvän mielen palkinto.

“Tällä hetkellä käyttäjiä kiinnostaa erityisesti paikallisten kokemukset asuinpaikoistaan ja nyt haluamme kuulla sauvolaisilta, miksi Sauvoon kannattaa muuttaa. Asukkaiden kommentit antavat arvokasta tietoa muuttajille, mutta myös kunnalle aluekehityksen tueksi,” kertoo Susanna Lahtinen.

Lue lisää:

Know Your Hoods ja Sauvon asuinalueiden esittelyt löytyvät osoitteesta hoods.fi

Lisätietoja antavat:

Sivistysjohtaja Elli Sainio, Sauvon kunta
050 4339636 | elli.sainio@sauvo.fi

Kunnanjohtaja Satu Simelius, Sauvon kunta
050 594 8930 | satu.simelius@sauvo.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi

Know Your Hoods –  asuinalueiden hakukone on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin palvelu, jonka tavoitteena on auttaa muuttajia löytämään itselleen sopivin asuinpaikka sekä innostaa ihmisiä vierailemaan kiinnostavissa paikoissa ja tapahtumissa. Palvelun 1. versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä. Palvelussa on mukana jo 8 kunnan asuinalueet ja kevään myötä uusia kuntia on tulossa mukaan.