Vahvojen kylien Pöytyä osaksi seudullista kuntamarkkinointia

Omaleimaisista kylistä, inspiroivasta yritystoiminnasta ja monipuolisista harrastuksista tunnettu Pöytyä haluaa varmistaa, että sana kunnan ainutlaatuisuudesta kiirii myös potentiaalisten muuttajien korviin. Pöytyä on liittynyt helmikuussa 2024 mukaan seudulliseen kuntamarkkinoinnin palveluun Know Your Hoodsiin (hoods.fi). Palvelun avulla kerrotaan kuntien vetovoimatekijöistä muuttoa harkitseville. Samalla kannustetaan asukkaita kertomaan, miksi juuri Pöytyälle kannattaa muuttaa.

Lounais-Suomen kunnat ja niiden asuinalueet yhteen kokoava Know Your Hoods välittää tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita kaupungeista, kunnista ja kylistä. Unelmiensa asuinpaikkaa voi hakea esimerkiksi joen varrelta, keskustan sykkeestä tai tunnelmallisilta puutaloalueilta kätevästi kuntarajat ylittäen. Kartalta voi tarkastella palveluja ja blogista lukea vinkkejä seudun aktiviteetteihin. Palvelussa on mukana jo 16 kuntaa.

“Pöytyän kylissä vaikuttaa olevan aito tekemisen meininki ja vahvaa yhteisöllisyyttä. Esimerkiksi Yläne kisaa parhaillaan Vuoden naapurusto -tittelistä. Haluamme kertoa tästä aktiivisuudesta ja muista Pöytyän vetovoimatekijöistä potentiaalisille muuttajille.” kertoo Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

“Olemme innoissamme yhteistyöstä Know Your Hoodsin kanssa. Tämä yhteistyö tarjoaa meille mahdollisuuden esitellä kuntaamme potentiaalisille asukkaille, jotka pohtivat uutta kotipaikkaa. Uskomme, että yhteistyö tuo positiivista näkyvyyttä ja tukee alueemme vetovoimaa muuttajien silmissä.” kertoo Pöytyän kunnan kehittämispäällikkö Annukka Tolkki.

Miksi Pöytyällä kannattaa asua?

Julkaisun myötä Pöytyän kunta ja Know Your Hoods pyytävät paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän kylissään. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa. Pieni kannustinkin on tiedossa, sillä 10.3. mennessä arvion jättäneiden pöytyäläisten kesken arvotaan kaksi 50 euron arvoista lahjakorttia paikallisiin palveluihin.

“Muuttajat haluavat faktatiedon lisäksi kuulla asukkaiden todellisia ajatuksia asuinpaikoista. Samalla kunta saa arvokasta tietoa asukkaiden tyytyväisyydestä”, kertoo Susanna Lahtinen.

Pöytyän ja sen kylien esittelyt löytyvät osoitteesta hoods.fi

 

Lisätietoja:

Annukka Tolkki, Pöytyän kunnan kehittämispäällikkö
040 672 3001| annukka.tolkki@poytya.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi

 

Know Your Hoods –  asuinalueiden hakukone on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin palvelu, joka auttaa muuttajia löytämään sopivimman asuinpaikan ja innostaa ihmisiä tutustumaan lähiseutuun. Palvelun 1. versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä. Palvelussa on mukana jo 16 kuntaa.