Nopeasti kasvava maaseutukaupunki Paimio mukaan seudulliseen kuntamarkkinointiin

Ensi vuonna 700-vuotisjuhlaansa viettävä Paimio on monelle muuttoa harkitsevalle houkutteleva maaseutukaupunki. Viestinnän vahvistamiseksi Paimio on liittynyt 22.2.2024 mukaan seudulliseen kuntamarkkinoinnin palveluun Know Your Hoodsiin (hoods.fi). Palvelun avulla kerrotaan kunnan vetovoimatekijöistä muuttoa harkitseville. Samalla kaupunki kannustaa asukkaitaan kertomaan, miksi juuri Paimioon kannattaa muuttaa.

Lounais-Suomen kunnat ja niiden asuinalueet yhteen kokoava Know Your Hoods välittää tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Unelmiensa asuinpaikkaa voi hakea esimerkiksi joen varrelta, keskustan sykkeestä tai tunnelmallisilta puutaloalueilta kätevästi kuntarajat ylittäen. Kartalta voi tarkastella palveluja ja blogista lukea vinkkejä seudun aktiviteetteihin. Palvelussa on mukana jo 16 kuntaa.

Paimio on onnistunut tarjoamaan asukkaille loistavat palvelut, minkä lisäksi Paimion parantola on ihastuttanut ulkomaisia medioita myöten. Meidänkin mielestämme kaupungissa on aivan erityistä vetovoimaa, ja odotamme innolla, että saamme jakaa tämän myös potentiaalisten muuttajien kanssa”, kertoo Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

“Paimio on moderni maaseutukaupunki erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä. Meille kaikki on lähellä ja meillä on kaikkea. Luonto ja turvallinen yhteisöllisyys tekevät Paimiosta lapsiperheen unelman. Paimiolle onkin helppo menettää sielunsa ja sydämensä, ja siinä Know Your Hoods toimii hyvänä apuna”, Paimion elinkeinojohtaja Jani Penttilä sanoo.

Miksi Paimioon kannattaa muuttaa?

Julkaisun myötä Paimion kaupunki ja Know Your Hoods pyytävät paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän asuinalueellaan. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa. Pieni kannustinkin on tiedossa, sillä 7.3.2024 mennessä arvion jättäneiden kesken arvotaan Paimio-huppari!

“Muuttoa harkitsevia kiinnostaa ensisijaisesti paikallisten kokemukset asuinpaikoistaan. Tämän vuoksi keräämme arvioita Hoodsiin. Asukkaiden kommentit antavat arvokasta tietoa muuttajille, mutta myös kaupunki voi saada tärkeää tietoa aluekehityksen tueksi,” kertoo Susanna Lahtinen.

Know Your Hoods ja Paimion asuinalueiden esittelyt löytyvät osoitteesta hoods.fi

 

Lisätietoja:

Jani Penttilä, Paimion kaupunki
02 474 511 | jani.penttila@paimio.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi

Know Your Hoods –  asuinalueiden hakukone on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin palvelu, joka auttaa muuttajia löytämään sopivimman asuinpaikan ja innostaa ihmisiä tutustumaan lähiseutuun. Palvelun 1. versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä. Palvelussa on mukana jo 16 kuntaa.