Merellinen Kemiönsaari kutsuu kesäiseen saaristoseikkailuun – ja miksei jopa asumaan!

Tiedote

Erityisesti kesävieraiden suosiossa oleva Kemiönsaari on liittynyt osaksi naapurustopalvelu Know Your Hoodsia (hoods.fi) 25.5.2022. Palvelun avulla esitellään kunnan uniikkeja asuinalueita ja tontteja sekä kannustetaan vierailulle saaristoon. Digitaalisen palvelun lisäksi ajalla 6.-30.6. kunnassa järjestetään Naapurustosuunnistus, jonka avulla pääsee omatoimisesti tutustumaan kunnan historiaan, saaristolaiselämään ja mieleenpainuvaan luontoon.

Naapurustojen hakukone Know Your Hoods kokoaa yhteen tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Unelmiensa asuinpaikkaa voi hakea esimerkiksi meren rannalta, saaristosta tai kaupungin sykkeestä kätevästi kuntarajat ylittäen. Kemiönsaaren myötä palvelussa on mukana jo 10 kuntaa Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. Samalla palvelu julkaistaan ruotsiksi ja sieltä voi etsiä itselle sopivinta tonttia.

“Käyttäjämme ovat toivoneet pitkään ruotsinkielistä versiota sekä laajentumista saaristoon. Otimmekin ilolla merellisen Kemiönsaaren mukaan palveluun! Kunnan asuinalueet ja tonttitarjonta täydentävät hienosti kokonaisuutta. Kesäkuussa toteutettava Kemiönsaaren Naapurustosuunnistus johdattaa mitä kiinnostavimpiin paikkoihin kuten Taalintehtaan korkeimmalle huipulle ja saaristorakentamisen parhaille paikoille.”, iloitsee Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

“Kemiönsaaressa on erityistä saariston henki, kaksikielisyys ja todella aktiivinen yhdistystoiminta, minkä avulla myös uudet asukkaat pääsevät yhteisön jäseniksi. Lisäksi meillä on upeita merellisiä asuinalueita, joissa on tarjolla tontteja merinäköaloin. Know Your Hoodsista löytyvät kunnan tarjonnan lisäksi myös viehättävä Merikruunun lomahuvila-alue Dragsfjärdissä ja Porto Westin upea asuinalue Mjösundissa.”, kertoo kunnan viestinnästä vastaava Stella Törnroth.

Kesäkuun saaristoseikkailu johdattaa Kemiönsaaren saloihin

Jotta kokemus Kemiönsaaresta ei jäisi vain verkkoon, järjestetään alueella maksuton ja omatoiminen Naapurustosuunnistus ajalla 6.-30.6. Lisäksi viikonloppuna 10.-12.6. osalla rasteista on erityistä ohjelmaa kuten ohjattu kierros Sagalundin museossa tai ruukkikävely Taalintehtaalla. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja saaristopurjehduksesta melontaretkeen.

Mukaan tarvitsee vain älypuhelin ja iloista mieltä, varsinaista suunnistustaitoa ei tarvita. Rasteilta löytyy kysymykset, joihin vastataan digitaalisella lomakkeella. Tapahtuma toteutetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Lue lisää
Know Your Hoods ja Kemiönsaaren asuinalueiden esittelyt löytyvät osoitteesta hoods.fi
Kemiönsaaren Naapurustosuunnistuksen ohjeet suomeksi osoitteesta kemionsaari.hoods.fi ja ruotsiksi kimitoon.hoods.fi

Lisätietoja:

Stella Törnroth
040 663 2404 | stella.tornroth@kimitoon.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi

Know Your Hoods –  asuinalueiden hakukone on turkulaisen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntija CYF Digitalin uudenlainen kuntamarkkinoinnin palvelu, jonka tavoitteena on auttaa muuttajia löytämään itselleen sopivin asuinpaikka sekä innostaa ihmisiä vierailemaan kiinnostavissa paikoissa ja tapahtumissa. Palvelun 1. versio on kehitetty Varsinais-Suomen liiton organisoiman Töihin tänne -kokonaisuuden yhteydessä. Palvelussa on mukana jo 10 kunnan asuinalueet ja kesäkuussa on tulossa lisää uusia alueita!