Kouvolan kulttuurikylät mukaan asuinalueiden hakukoneeseen

Kouvolan kaupunki on tunnettu aktiivisesta elämästä, hyvistä palveluista ja kiinnostavista kylistä. Kouvolan kolme ensimmäistä kylää – Anjala, Inkeroinen ja Sippola – ovat liittyneet osaksi Lounais-Suomesta lähtöisin olevaa kuntamarkkinointialusta Know Your Hoodsia (hoods.fi). Samalla käynnistyy valokuvakisa, jossa toivotaan paikallisten kertovan kuvien kautta aktiivisesta elämästään. 

Kuntia ja asuinalueita yhteen kokoava asuinalueiden hakukone hoods.fi välittää tietoa, tunnelmia ja asukkaiden tarinoita eri asuinpaikoista. Unelmiensa naapurustoa voi hakea esimerkiksi joen varrelta, keskustan sykkeestä tai maaseudun rauhasta kätevästi kuntarajat ylittäen. Kartalta voi tarkastella alueiden palveluja ja blogista lukea vinkkejä seudun aktiviteetteihin.

Kouvolan kylät liittyvät ennakkoluulottomasti mukaan ensimmäisenä Kymenlaaksosta. Julkaisu tapahtuu osana Älykkäät kulttuurikylät -hanketta, joka on Xamkin hallinnoima maaseudun kehittämishanke.

“Keskeisiä teemoja hankkeessa ovat olleet etätyö, innovaatiot ja kulttuurihyvinvointi. Tavoitteena on ollut nostaa kylien tarinat esiin, mikä tapahtuu nyt kiinnostavasti Know Your Hoodsin avulla. Olemme tehneet kylien kuvauksia yhdessä aktiivisten paikallisten kanssa sekä osallistaneet heitä lisäämään paikallisille tärkeitä paikkoja kartalle”, kertoo hankkeen TKI-asiantuntija Anu Vainio.

“Olemme iloisia, että palvelumme ottaa nyt ensiaskeleita Lounais-Suomen ulkopuolella. Tavoitteemme on olla koko Suomen kattava kuntamarkkinointialusta. Toivomme kouvolalaisten osallistuvan innokkaasti myös valokuvakisaan, jotta saamme kerrottua paikallisten silmin heidän aktiivisesta asuinpaikastaan”, intoilee Know Your Hoodsista vastaava Susanna Lahtinen.

Onko Kouvola niin aktiivinen kuin huhu kertoo – Valokuvakisa sen paljastaa!

Julkaisun yhteydessä käynnistyy myös valokuvakilpailu teemalla Aktiivisten Kouvola. Aktiivisuus voi olla vaikkapa luontoretkeilyä, urheilua tai kulttuuritapahtumiin osallistumista. Yhtälailla työ, opiskelu tai yhdistystoiminta on aktiivisuutta parhaimmillaan.

Kisaan voi osallistua enintään kolmella kuvalla 29.10.2023 asti. Osallistua voi lähettämällä kuvat osoitteeseen hoods@info.fi tai Facebookissa ja Instagramissa. Ohjeet löytyvät @knowyourhoods tilin profiileista. Kuvien pitää olla otettu Kouvolasta vuoden sisällä. Parhaat kuvat valitaan finaaliin, joista sekä yleisö että tuomaristo valitsevat suosikkinsa. Parhaat kuvat palkitaan paikallisilla yllätyspalkinnoilla.

Kouvolan kolmen kylän esittelyt ja tarkemmat ohjeet valokuvakisaan löytyvät osoitteesta hoods.fi.

 

Lisätietoja:

Anu Vainio, Älykkäät kulttuurikylät -hanke
044 702 8724 |anu.vainio@xamk.fi

Susanna Lahtinen, Know Your Hoods
040 705 1991 | susanna@cyf.fi

 

Käyttöönotto on rahoitettu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella. Rahoitusta hallinnoi Kaakkois-Suomen ELY-keskus.