Case: Mobiililuotsi

Toteutus: 2018

Ukipolis Oy:llä oli tarve selvittää, tarvitaanko alustavasti suunniteltua mobiilipalvelua kotoutumisen tueksi. Tällä hetkellä suurin osa palveluista on hajallaan ja muuttajia avustavien asiakaspalvelijoiden aika menee suurimmaksi osaksi olemassa olevien tietojen etsimiseen ja toistuvien asioiden läpikäyntiin, eikä haastavampien kysymysten selvittämiseen jää riittävästi aikaa. Projektin tavoitteena oli a) selvittää, tarvitaanko mobiilipalvelua ja b) jos tarvitaan, niin mitkä olisivat sen oleelliset sisällöt.

Alkuperäisena ajatuksena oli toteuttaa yhteinen työpaja eri sidosryhmien kanssa, mutta kevään 2020 aikana tulleiden rajoitusten takia työpajat toteutettiin virtuaalisena. Mukana oli useita osapuolia niin asiakasrajapinnasta hallinnollisia tehtäviä hoitaviin. Kolmessa eri työpajassa kävimme läpi tarpeita, muodostimme yhdessä priorisoinnin kautta ns. rautalankaversion. Rautalankaversio toimitettiin kaikille vielä kommentteja varten ja näin saimme yhteisen näkemyksen tulevaisuudessa toteutettavalle Mobiililuotsi-sovellukselle.

"Mun on pakko sanoa, että mua jännitti ihan älyttömästi osallistuminen tähän virtuaalityöpajaan. En ole todellakaan mikään "tietotekniikkaihminen" ja siksi jännitti. Joka tapauksessa haluan kiittää siitä, että teitte tilanteesta niin rennon ja turvallisen oloisen! Kaikki sujui paljon paremmin kuin olin etukäteen ajatellut. Kyllä te olette taitavia tyyppejä!! Tästä on hyvä jatkaa :)" - työpajan osallistuja

 

Ukipolis Oy on Uudenkaupungin, Laitilan, Vehmaan, Taivassalon, Kustavin ja Pyhärannan kuntien omistama kehittämisorganisaatio, joka palvelee Vakka-Suomen seutukunnan yritys- ja elinkeinotoimintaa.