Case: Linnanniemen Naapurustosuunnistus

Turun Linnanniemi on uudistuva ja historiallisesti merkittävä alue, jonka kruununa kohoaa Turun linna ja josta aukeaa yhteydet Itämerelle, aina Ruotsiin saakka. Nykyiseen ja tulevaan Linnanniemeen tutustuttiin marraskuussa 2020 järjestettyjen tapahtumien yhteydessä. Toteutimme yhteistyössä Turun kaupungin kanssa Linnanniemen Naapurustosuunnistuksen, joka johdatti muun muassa alueen suunnittelukilpailun tulosten äärelle.

Suunnistuksen 10 rastilla olleet tehtävät paljastivat erityistä tietoa alueesta ja sen historiasta, ja inspiroivat suunnistajia pohtimaan myös omia toiveitaan alueen tulevaisuuden suhteen. Lue lisää Linnanniemen Naapurustosuunnistuksesta ja osallistujien mietteistä blogistamme!

"Linnanniemen naapurustosuunnistus oli osa Linnanniemen POP UP-tapahtumaa, joka järjestettiin marraskuussa 2020. Tapahtuman tarkoituksena oli tutustuttaa kaupunkilaiset Linnanniemeen ja osallistaa heitä alueen kehittämiseen. Naapurustosuunnistus oli hyvä keino tutustuttaa kaupunkilaisia alueeseen itsenäisesti ja jakaa tietoa alueesta. Aluekehittämisen näkökulmasta naapurustosuunnistus toimi uudenlaisena osallistamisen välineenä. Erityisen hienoa oli huomata, miten hauskalla ja erilaisella tavalla tietoa voidaan jakaa ja saada."
- Mervi Lehto, Hankepäällikkö / Program Manager, Merellinen Turku / Waterfront, Turun kaupunki