Know Your Hoods on asuinalueiden hakukone, jonka auttaa muuttajia löytämään itselleen parhaiten sopivan asuinalueen. Lisäksi palvelun avulla voi tutustua entistä paremmin oman kotikaupungin kiehtoviin ja monipuolisiin naapurustoihin. Know Your Hoods on uusi ja raikas tapa tuoda esiin kuntien ja asuinalueiden vetovoimatekijöitä.

Jos video ei näy yllä, voit katsoa sen myös Youtubessa.

Know Your Hoods -palvelun konsepti voitti syksyllä 2017 Varsinais-Suomen liiton järjestämän innovaatiokilpailun, jossa haettiin alueen vetovoimaisuutta edistäviä ratkaisuja. Julkaisimme ensimmäiset naapurustot kesällä 2019 ja tällä hetkellä Know Your Hoodsista löytyy koko Turun alue. Tavoitteemme on kehittää yhdessä käyttäjien ja kuntien kanssa palvelusta kattava ja kiinnostava asuinalueportaali niin muuttajien kuin asukkaidenkin tarpeisiin.

Palvelussa käyttäjä valitsee itselleen tärkeimmät hakuehdot: millaisessa ympäristössä haluaa asua, mitä palveluja pitää olla lähellä ja mikä on sopiva hintataso. Hakukone ehdottaa parhaiten hakuehtoihin sopivia asuinalueita palvelussa mukana olevien kuntien joukosta. Tämän jälkeen käyttäjä pääsee tutustumaan alueisiin kuvien, tekstien, tilastojen, karttojen ja asukkaiden tarinoiden muodossa. Know Your Hoods toimii suomeksi ja englanniksi.

Know Your Hoods -alustan ensimmäinen versio on toteutettu osana Varsinais-Suomen liiton organisoimaa Töihin tänne -kokonaisuutta. Palvelun kansainvälistä ulottuvuutta on kehitetty yhteistyössä Turku Science Park Oy:n koordinoiman Talent Turun osana ja myös Turun yliopisto on osallistunut palvelun kehitykseen Open DaaS -hankkeen kautta.

Know Your Hoodsin jatkokehitys on meidän vastuullamme. Palvelun kehitystyössä on mukana pitkään alueella asuneita asukkaita sekä hiljattain Lounais-Suomeen muuttaneita. Kiinnostaisiko kuntaasi / kaupunkiasi päästä mukaan kehittämään Know Your Hoodsia?

Ota yhteyttä lähettämällä postia osoitteeseen info(a)cyf.fi ja jutellaan lisää!

Kuva: CYF